Med skolklassen till gruvan!

Med din klass kan du uppleva en spännande och prisvärd aktivitet. En gruvtur börjar med en introduktion och en kort tecknad om gruvans historia. Då kan du antingen låta dig ledas genom gruvan eller utforska allt självständigt med hjälp av en guidebok.

Om du bokar en guidad tur, har du fortfarande tillräckligt tid i gruvan för att utforska insidan av berget själv. Oavsett vad du bestämmer dig för, planera in ca 1-1,5 timmar.

Att utforska stollgångarna och brytrum inne i berget är imponerande och respektingivande. Om du föreställa dig att arbetet i berget var mestadels utarbetat för hand med hjälp av eld och vatten – otroligt! Bergets inre trollar fram också minnen av gamla legender och sagor av troll och andra mytiska varelser.

Säkerheten är viktig för oss! Gruvan blir innan varje säsong kontrollerad av gruvexperter för att säkerställa din säkerhet.

Priser för skolklasser

Priser i SEK per person med ett antal deltagare på min. 20 personer. Handledare betalar studentpriset.

Gruvvandring
låg- och mellanstadiet  …………….……  70
gymnasium och högre utbildning    85

Guidning  …….  30

Skattjakt  ..…..   40

Guldvaskningen
max. 2 timmar
i kombination med gruvbesök    80
som den enda aktiviteten  …….……  120

Gruppaktiviteter
gruvkamp  ………….   150
nattrysaren  …….….. 180

Övernattning
i bivack (endast tillsammans med en aktivitet)    50

Mat / fika
frukost/fika  …………………..…..  80
grillkorvbuffé och potatissallad  ….  150

Smör och bröd ingår i alla måltider. Du är också välkommen att ta med egen mat. I så fall tar vi ut en avgift för grillstugan (500kr).

Följande gruppaktiviteter är möjliga:

Gruvkamp
I gruvkampen kämpar man med och mot varandra, varigenom inte bara den fysiska styrkan och hastigheten är efterfrågad utan även kunskap och kombinationsförmågan. Det finns olika discipliner, så att det finns något för alla deltagare.

Nattrysaren
Vi börjar Nattrysaren efter mörkret eller efter överenskommelse. Ni får hjälmar, ficklampor och en uppgift som varje grupp i den mörka gruvan måste lösa.

Bivackera på plats
En övernattning i bivack är spännande för sig själv. Utan de bekanta fyra väggarna, sida vid sida med klasskamraterna i sovsäck omgiven av naturen efter en kväll runt lägerelden med spännande historier, kommer den här natten att bli en oförglömlig upplevelse.

Stugor
Du kan sova bekvämare i våra träluktande stugor. De är byggda i form av tält, men med fast golv och 4 enkelsängar vardera. Sänglinne kan tas med eller bokas hos oss.